top of page

Bemutatkozás

Avagy milyen tartalmakkal találkozhattok az oldalunkon.


A Kocka el van vetve társasjátékos Youtube csatorna 2017-ben indult. Jelenleg hetente egy epizóddal jelentkezünk; általában társasjátékokat mutatunk be, toplistákat készítünk különböző témákban, és játszunk is a játékokkal a videókban.

Előfordul, hogy kicsit elkalandozunk, és asztali szerepjátékokkal, számítógépes játékokkal, és társasjátékok applikáció változatával is foglalkozunk.

A tartalmakat Julcsival, a feleségemmel készítjük, a munkánkat lelkes tesztelők, és néhanapján vendégszereplők segítik.


Három év alatt a feliratkozóknak és a partnereinknek köszönhetően eljutottunk oda, hogy jelenleg a csatorna maximális kapacitáson üzemel. Mivel a videók 90%-át egyedül csinálom, és csak otthon van lehetőségem forgatni, nem tudok ennél több videót készíteni.


Nemrég egy tartalomkészítői szakmai beszélgetés során felvetődött, hogy ha forgatni nincs több időm otthon, de írni lehet, hogy van, akár egyéb elfoglaltságaim közben is. Mivel a társasjáték tesztelés és bemutatás előtt már írtam és szerkesztettem blogot, nem volt idegen számomra a dolog. Végiggondoltam, hogy milyen tartalmakkal, témákkal tudnám kiegészíteni a Youtube csatornán látható epizódokat, és úgy döntöttem, hogy belevágok.


A célom az, hogy olyan tartalmakat készítsek itt, amik eredetiek, de kiegészítik a Youtube csatorna anyagait. Hogy növeljük kicsit a nemzetközi társasjátékos közösség elérését is, minden bejegyzés meg fog jelenni magyarul és angolul is.

A cikkek témák szerint lesznek kategorizálva, amik az induláskor a következők:


Ami az epizódból kimaradt: ezekben a bejegyzésekben a már megjelent epizódokhoz tartozó érdekes, elgondolkodtató, esetleges szórakoztató, de mindenképp hasznos információk fognak megjelenni.

Például a játékbemutató videókban az epizódok végén értékelem és véleményezem a játékokat, de nincs idő részletes magyarázatot adni arra, hogy mi alapján kapta az adott játék az értékelést. Vagy, az epizód megjelenése után tapasztaltunk a játékkal kapcsolatban olyan dolgokat, amiket érdemesnek találunk arra, hogy megosszuk veletek.


Mi a különbség?: a videóinkban az értékelés során soha nem vesszem figyelembe a játékok árát, vagy az esetleges árkülönbségeket, sem azt, hogy egy adott témához vagy szabálymechanikához tartozó játékok közül melyiket érdemes megvenni szerintem. Ez nem befolyásolja a véleményemet a játékról, ez egy olyan szempont, amit nektek, nekünk, mint vásárlóknak magunknak kell figyelembe venni.

Viszont szoktunk kérdéseket kapni, hogy szerintünk melyik játékot érdemesebb megvenni, melyik jobb az adott témában, vagy mechanikában. Ebben a cikksorozatban ilyen kérdésekre fogunk válaszolni.


Szakmai titok: Ebben a kategóriában olyan cikkek fognak megjelenni, amiben bemutatjuk nektek a Kocka el van vetve színfalai mögötti világot. Azokat a tapasztalatainkat és élményeinket akarjuk megosztani veletek, amik nem egy-egy epizódhoz, hanem a csatornához kapcsolódó munkához kapcsolódnak.

Például, hogy mi történik akkor, ha egy játék tesztelése során olyan dolgokat tapasztalunk, amiről még nem hallottunk más bemutató anyagban. Vagy, mikor miért, milyen eszközöket és technikákat használunk, és utoljára, de nem utolsó sorban, miért pont azokat a játékokat mutatjuk be, amiket az epizódokban láthattok.


Véleményem szerint: Ebben a kategóriában fog megjelenni „minden más”. A saját véleményem társasjátékokról, játékokról általában, kiadókról, jelenségekről, trendekről, mindenről, ami érdekel, és érdekes lehet nektek is.


A bejegyzéseken kívül a Fényképek lapon megtalálhatjátok a Kocka el van vetve Instagram oldalunkat is belinkelve, valamint ide kerülnek majd fel a kimondottan az oldalhoz készült fényképek.


A Videók lapon mindig meg fogjátok találni a négy legutolsó epizódunk linkjét, és azokat az epizódokat, amiből csinálunk angol változatot is. Valamint olyan rövid videókat, amik hosszabbak az Instagramra feltölthető videóknál, de nem epizódnak készülnek a csatornára. Ilyenek lesznek terveink szerint a társasjáték dobozok felbontásai.


Természetesen az indulásnál, és később is várjuk a visszajelzéseiteket, ötleteiteket, véleményeteket, a meglévő tartalmakkal kapcsolatban. Ha bármi ötletetek van, hogy mi kerüljön még fel az oldalra, azokat szeretettel várjuk. Ugyanúgy várjuk itt is a Youtube csatornával kapcsolatos visszajelzéseiteket is.Reméljük, hogy az oldalunk elnyeri a tetszéseteket, és sok érdekes tartalommal találkoztok majd itt.


Köszönjük, hogy megnéztétek az oldalunkat, és várjuk a javaslataitokat, véleményeiteket!

bottom of page